Inte alltför bra bloggare…

= Me, Myself & I…
Det går inte så bra med mitt bloggande… helt ärligt – jag har varit sjukt oinspirerad till att blogga.
Hela träningsvärlden svämmar över av bloggar, och andra kanaler, som fått mig att ta en time out.
Dagens outfit (ofta all function – no fashion, dessutom), dagens maträtt, texter om krispiga vinterdagar och uppstyltade formuleringar som skulle platsa i vilken tantsnusk-roman som helst.

Jag bryr mig egentligen inte speciellt mycket, det är ju bara att låta bli att läsa – och det gör jag.
Men när hela tränings-communityt svämmar över av det här all.over.the.place, så är det ibland svårt att undvika.
Klämkäckt dyker upp in the back of my head.
För mig (och det state of mind jag befunnit mig i) har det varit mer provocerande än inspirerande.
Så alltså – en time out! Well needed!

Jag är glad nästan jämt – hoppfull och positiv – snudd på naiv ibland. (rätt ofta)
Bara för det, så gillar jag inte allt. Och, jag har åsikter om mycket. (inte sällan även om sånt jag inte vet alltför mycket om, hehe)

Dock upplever jag ofta, att när en person inte tycker om en sak eller händelse, eller bara tycker tvärtom, så blir det lätt synonymt med att den är sur, negativ – och (kanske ännu värre) bitter.
Vem vill ses som bitter? Inte jag. Säkert inte du heller.

Men det är enkelt att ta till “du är bara bitter eller negativ” – när det egentligen bara handlar om en meningsskiljaktighet.
Det är ok att vara olika.

(Sen finns det såklart bittra och cyniska människor också som hatar allt och alla, och tror det värsta om allt – men det är inte vad det här inlägget handlar om – idag)

Samtidigt så tror jag att de allra flesta vill stå upp för sig själv och sina åsikter.
Och uppfattas som raka, öppna och frispråkiga.
Erkänn att det är ganska svårt att få ihop allt det va?!

Ha en åsikt
Stå upp för den
Vara rak, öppen och frispråkig
Inte uppfattas som sur, negativ eller bitter
Ha förmågan att vara positiv
Fånga dagen och se allt-allt-allt från den ljusa sidan
Det som inte dödar dig gör dig starkare…
Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder.
Klagar du över kyla och vinter är du en gnällspik som ska hitta riktiga problem att klaga på för det är inte värt att lägga energi på något du ändå inte kan påverka – men uppenbarligen är det ändå värt att lägga energi på att tala om för dig att du inte ska klaga…
Hänger du med? Hardly.. huh?!

Jag blir noll inspirerad av tanken på att ge mig ut och pulsa i djupsnö eller låta “den krispiga vinterluften bita sig fast i mina kinder” (har verkligen hakat upp mig på krispig)
Jag sover under dubbla täcken, överkast och en filt med elementen på max och fryser ändå. Jag är en känsloperson som påverkas av mörker och kyla – det gör mig ledsen och deppig. Det gör mig dock inte till en negativ person.

Jag blir inspirerad av färg, sommar, stekheta dagar och ljusa nätter, och jag blir sjukt provocerad av de som klagar på att det är för varmt – när vi har två veckors sommar i Sverige. Men det gör ju inte heller dem till negativa människor. Snarare värmekänsliga.

Jag motiveras av starka människor som går sin egen väg, av människor som har en historia och som kan visa sig sårbara och inte behöver jobba så hårt för att hålla upp en image eller bevisa något.
Det är lite unikt i min branch – men desto mer inspirerande när det väl kommer sådana personer i min väg. Det får mig att att vilja bli bättre – på alla plan – mer än något recept eller matbild i världen.

Jag tycker det är coolt med människor som kan ryta till lite – och ha en åsikt – men ändå respekterar att jag kanske inte har samma åsikt. Och, att det får lov att vara så.
Det ger mig mer energi och vilja att utvecklas, än någon som tycker att allt är det bästaste av bästast och heeelt fantastiskt hela tiden.

Historier, analyser och lite välvilligt mothugg sporrar mig mer än vad något ätit till middag.
Rapporter från galna träningsformer, och konkreta tips ger mig betydligt mer inspiration än en naturbild.
Vi är alla olika! Ingen är mer optimist (eller pessimist) än den andra.

Så sammanfattningsvis – precis som jag vill få vara mig själv, är det självklart att alla dessa bloggare som kör på dagens outfit, dagens maträtt, njuter av den krispiga vinterluften som aldrig verkar vilja lämna vårt land – ska få vara sig själva.

Efter min time out är det lättare för mig att inte låta krispigheten provocera mig utan jag kan istället fortsätta min väg och fokusera på det som faktiskt inspirerar mig istället för det motsatta.
Och, jag kan till och med tycka det är kul att se någons träningsoutfit.
Ett par coola sneakers kan göra mig alldeles varm av lycka. Yay! Eller så slänger jag upp en nike-bild själv.

Allt handlar ju egentligen om vilket state of mind man själv är i, simple as that.
Och ibland behövs bara en urladdning, visst?!
Eller en time out.
Eller en påfyllning. Whatever works for you…

Det är ju bättre att jag avreagerar mig här – med ett ändå rätt oviktigt blogginlägg (som förmodligen inte så många läser ändå eftersom jag inte har bloggat på 100 år)
än att jag tar ut det på någon IRL kan jag tycka…

Förutom att ha blockat allt medialt-träningsbrus – så har jag jobbat mycket.
Det är där inspirationen varit – istället för här.
Kommande inlägg kommer främst handla om det: upcoming events och activities som jag tycker du ska hänga med på. Eller kanske tipsa någon annan om, som gillar den typen av aktiviteter.

NJUT av den svinkalla dagen om du nu gillar vinter – jag kommer lägga mig under mina dubbla täcken, catch up med fyra avsnitt av SMASH och ladda för mina klasser och annat jobb nästa vecka.

Hoppas vi ses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *