Barre Move

Jag och (min kollega och vän) Maria Olofsson har utvecklat – och lanserat – ett nytt koncept.
Det heter Barre Move. (Barre = french, betyder stång – uttalas bar)

Vi smygkörde den första instruktörsutbildningen i December 2014 – men vi hade vår “officiella” lansering av konceptet Januari 2015.

Barre-trenden har växt de senaste åren och vi båda har testat på massor av olika varianter, framförallt i NYC där vi båda brukar hänga så fort tillfälle ges. Det finns verkligen en hel uppsjö av olika inriktningar.

Vi kände att vi ville haka på trenden – men göra vår variant av det, anpassa det lite bättre efter den svenska marknaden samtidigt som vi ville utnyttja våra bakgrunder, utbildningar och erfarenheter.
Resultatet blev Barre Move.
BM4

Det är en kombination av Balett, Funktionell träning och Yoga/rörlighet.
Vi utgår från basövningar inom respektive teknik och blandar finlir med större rörelseflöden för att få en skonsam – men ändå effektiv – träning för hela kroppen.

Vad tränar man då? Vad är det som förbättras?
Jag skulle säga; rörlighet, balans, kroppskontroll, bålstabilitet, inre styrka och hållning, för att nämna några av fördelarna.
Det är dessutom mycket fokus på att aktivera och jobba med fötterna – något som du kanske inte får tillfälle att göra på så många andra klasser.

De som testat klassen (och utbildat sig till instruktörer) har alla sagt att de hittat “nya” muskler de inte visste att de hade och det tar vi som ett bra betyg.

Som namnet avslöjar så jobbar vi med en stång.
Det optimala är en “riktig” balett-stång, men eftersom vi vill att så många som möjligt ska få en möjlighet att uppleva Barre Move så har vi tänkt stort – och gjort två versioner av samma koncept.
En där vi jobbar vid en traditionell balett-stång (som är horisontell) och en där man kan jobba med en egen “stång” i form av till exempel en pinne/kvastskaft eller BODYPUMP®-stång.

Många studios kanske inte vill (eller kan) investera i balett-stänger innan de vet om konceptet är något för dem och då är ju varianten med egen stång perfekt – och på House of Shapes där jag jobbar finns det ju redan balett-stänger så givetvis kommer jag köra på den varianten där.

Vi har fått fantastiskt fin respons på konceptet, både från instruktörer som gått de första utbildningarna och även från deltagare som hunnit testa på klassen.

Vi har även fått ganska mycket uppmärksamhet och exponering i media.
SVT’s Go’kväll – och deras eminenta träningsexpert Sofia Åhman – kom och testade klassen och gjorde ett inslag i programmet – som visades i februari.
BM5BM7

Elle har testat klassen
BM3

Women’s Health har också uppmärksammat den i samband med vår medverkan på Workout Åre i maj –  kolla in det här. 

Anna-Lena från Women’s Health fick komma på en liten pre-view av klassen och här kan du läsa hennes blogginlägg efteråt.

Minna Tunberger kom och testade klassen för TT’s räkning – vilket når ut till uppskattningsvis 2 miljoner läsare.
BM6

Johanna från Wellness Aftonbladet har testat klassen och hon/de gav oss ++++ vilket vi är väldigt glada och stolta för.
Du kan läsa hela reportaget i nr 4/2015.
ABwellness

Topphälsa har också testat klassen, så stay tuned framöver för att se vad de tyckte.

Vi har även varit på med på en del event;
På NTC-Week  i Stockholm i januari så hade vi en Barre Move-klass på Dansens Hus här i Stockholm för ett gäng helt underbart nyfikna och grymma tjejer.
NTCBM

I februari så presenterade vi den på vårt egna Your Next Move-event, och i mars så var vi med på Blogger Boot Camp.

Vi har i skrivandes stund haft tre instruktörsutbildningar i Stockholm, och en i Finland.
Nästa utbildning är nu på söndag, den 26e april, även den i Stockholm. Därefter har vi tre preliminära datum satta som vi kommer gå ut med inom kort.
barremove.com är under uppbyggnad och tills dess är du varmt välkommen att ‘gilla’ vår facebook-sida; facebook.com/barremove

Du hittar oss på Workout Åre sista helgen i maj – och vi har ett härligt gäng med events inbokade för hösten-15 där Barre Move kommer vara en av klasserna i utbudet.

Från och med sommarschemat (v.26) hittar du mig med en fast Barre Move-klass på House of Shapes, torsdagar 18.30.
Du är självklart varmt välkommen.
BM2

Vi har tre utbildningar inbokade, alla i Stockholm:
SÖNDAG 7e juni
SÖNDAG 23e augusti
SÖNDAG 22a november

Om du har frågor eller funderingar omkring konceptet så är du mer än välkommen att höra av dig till mig eller Maria.

asa@asafornander.com
inspiration@mariaolofsson.se

BarreMovepromo2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *