AfHo® – din nya grej?

Since this post is aiming to the swedish GF-market – it will be in SWE. (sorry about that international readers)

Som jag skrev häromdagen så kommer en hel del att hända med min AfHo® under 2013.
Det kommer att bli utbildningar för den som vill börja instruera AfHo® själv.
Utbildningar som är ‘öppna’ för alla – men självklart kan även en anläggning köpa in utbildningen, exklusivt för sin personal och passa på att utbilda alla som vill gå.

Bakgrund:
Jag undervisade från början i vanlig ‘afro’ som gruppträningsform. Inget speciellt koncept – utan min egna variant, som jag även hållit instruktörsutbildningar i på ett flertal träningsanläggningar, till exempel på Träna i Ljungby för att nämna en.

Successivt så började inslag av house att smyga sig in, först musikmässigt – och sen i rörelser och koreografi, vilket kändes bra ihop.
Afrons stora, dynamiska, frigörande rörelser som involverar framförallt överkroppen i kombination med housens snabba fotarbete och ‘gung’ (jacking) blev en skön fusion som kändes naturlig för mig.

2008-09 bodde jag sex månader i New York och undervisade på bland annat Crunch gym. Redan då började jag pusha för min Afro House – och etablera idén hos träningsanvariga för hela New York City.
När jag kom tillbaka till NYC i maj 09 – så fick jag lansera klassen under namnet ‘Tribal House Party’ som en nyhet i Crunch sommarutbud.
Det kändes otroligt stort – och är fortfarande en av de coolaste saker jag åstakommit (om jag får säga det själv)
Jag instruerade klassen på olika anläggningar med totalt olika deltagare (lärde mig massor själv) allt från downtown till uptown till Brooklyn, och utbildade även andra instruktörer.
Klassen var även en av de som valdes ut att promotas på Summer Streets NYC som är ett utomhusevent som arrangeras varje sommar, där Crunch är med och visar upp sina nyheter.

När jag kom tillbaka till NYC sommaren-10 för ytterligare sju månader i äpplet så fortsatte jag instruera klassen, som fortfarande var omtyckt hos medlemmarna.
Nu när jag hade lite stammisar så tog jag chansen att verkligen experimentera, testa och leka med klassen. Jag började blanda upp lite med olika dansstilar – och började forma som ett ‘undertema’ på varje koreografi.

Under 2011 så gick mitt jobbvisum ut – och då bestämde jag mig för att satsa lite mer här hemma i Sverige. Jag har presenterat klassen på ett flertal event, Nike touren, Gerdahallens inspirationsdag, Blogger Boot Camp, Workout Åre,  SATS Nordic Convention samt Nike Blast både i Finland, Norge och förra året i Stockholm.
Tribal House har blivit AfHo® och varje koreografi (release) har ett sub-theme, som tex.
AfHo® Tropical, AfHo® Underground etc.
Kolla gärna min youtube-kanal för att se klipp från olika events.

Klassupplägg:
Min tanke med den här klassen är att det inte behöver vara så avancerat – stegmässigt, utan fokus ligger på känslan, på att skapa energi och att få deltagarna att röja järnet, utan prestige.

Klassen är inte förkoreograferad och satt exakt till musiken, som tex Les Mills programmen är – utan du som instruktör får under utbildningen en koreografi där du kan använda hela som den är, eller delar av den.
Du kommer också att få en övningsbank att utgå ifrån om du vill ha lite större frihet.
Var fjärde månad kommer en ny koreografi, och en ny spellista – som passar bra att använda till releasen.
Utbildningen är en heldag, en konceptutbildning, och riktar sig till dig som redan har vana av att instruera.

Några av fördelarna med AfHo®: grym konditionsträning, rörlighetsträning, ökad kroppskontroll, bättre hållning.

Kostnad för utbildning:
2 995 sek (ex moms)
Är ditt gym intresserade av att köra en ‘in house-utbildning’ så blir det ett annat pris. Kontakta mig för mer info.

GODKÄND = licensierad.
Antingen blir du godkänd direkt efter utbildning, eller om du behöver mer tid att hitta rätt stil och känsla, så kompletterar du med en film och skickar in i efterhand.
För att behålla din licens – kunna fortsätta instruera klassen  – och få tillgång till de nya koreografierna betalar du 500 sek (ex moms) var fjärde månad (3 ggr om året) i samband med nytt material.
Licensen är alltså knuten direkt till instruktören – så det går bra att instruera klassen vart som helst.

Om du vill bredda din repertoir som instruktör, gillar uptempo-dansklasser och gillar att träna samtidigt som du dansar så är det här definitivt en klass för dig.
Hoppas vi ses!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *